Hvis du vil præsentere dit projekt, som du har arbejdet så hårdt med, tænker du nok først på understøttende ressourcer som PowerPoint, Keynote, Prezi eller noget andet. Hvad hvis … ikke? Det er bedst at levere en god præsentation uden for mange lysbilleder. Du kan bruge et flip-chart eller medbringe noget at præsentere. Der er gode alternativer, men hvis du stadig vil bruge en diaspræsentation, vil vi gerne give dig nogle tip. Dette er syv tip til klar og professionel PowerPoint-præsentation.

1. Brug færre lysbilleder!

Husk, at historien skal komme fra DIG, og ikke hvad de kan se på skærmen. I alle tilfælde skal du begrænse antallet af lysbilleder i din præsentation, gør det kort og saftigt. Nogle taler om maksimalt 10 lysbilleder til en præsentation på cirka 20 minutter, men det er vilkårligt, andre anbefaler, at du bruger endnu mindre. Der er desværre ingen gylden regel, bare sørg for, at dit publikum ikke bliver overvældet af mængden af ​​lysbilleder. Forestil dig dig selv i publikum, og forestil dig, hvad du gerne vil se. Beregn heller ikke med hensyn til tid pr. dias. Nogle lysbilleder vil tage dig længere tid end andre.

2. Mindre tekst. Klarere layout for alle

Oplysninger, der præsenteres os visuelt, forbliver meget længere. Sørg derfor for, at dine lysbilleder ikke indeholder for meget tekst, men fokuserer hellere på billeder. Begræns det også til et par nøgleord, en erklæring, et slogan eller til et forskningsresultat, tilføj måske en graf eller et cirkeldiagram.

Ideelt skal du indstille skriftstørrelsen til 30. Som standard er den indstillet til 18! Hvorfor så stor? To fordele. Med en elendig projektion på grund af en gammel enhed eller dårlig belysning, en lille skærm eller for meget lys i rummet, vil alle stadig kunne læse, hvad der er på din skærm. Desuden forhindrer en sådan stor skrifttype dig fra at lægge for meget tekst på din skærm. Sørg også for, at der er tilstrækkelig kontrast mellem teksten og baggrunden på dit lysbillede. Det lyder måske skræmmende, men tro mig, det gør forskellen.

3. Visualiseringer

Sørg for ikke at medtage noget så utydeligt som pixelerede fotos eller billeder med producentens vandmærke på. Under alle omstændigheder skal du vælge solidt fotomateriale, hvis det er muligt.

Google er en uudtømmelig kilde til visuelt materiale – som med alt andet. Kig der efter fotos i høj opløsning, der kan bruges i din præsentation, helst royaltyfrie. Prøv at være kreativ og kig efter billeder, der er unikke eller ikke er så vidt distribueret. Har du nogensinde tjekket med din virksomheds kommunikationstjeneste for at se, om der ikke er nogen database med fotos af din organisation, dine produkter eller mennesker? Jo mere originalt dit materiale er, des mere interessant er din præsentation. Og frem for alt … brug aldrig den billige clip-art!

4. Enkle meddelelser

Under alle omstændigheder er det ikke meningen at lægge en masse information på dit lysbillede. Begræns dig til få beskeder, et udgangspunkt eller et emne. For eksempel kan du forklare dit argument på baggrund af en erklæring eller et citat. Lav et dejligt lysbillede ud af det. Du fortæller historien selv verbalt så meget som muligt.

5. Få animationer!

Bare fordi PowerPoint tilbyder dig 1000 forskellige måder at få tekst til at vises på dit lysbillede, betyder det ikke at du skal begynde at bruge dem alle, det er trættende for øjet. Den ene animation (vindmøllevinger, eksplosion) er allerede mere fjollet end den anden (falder fra himlen, hopper) og de afleder også opmærksomheden fra din besked, folk vil have en tendens til at fokusere på det

Så hvad er de nyttige til? Når du vil forklare processer eller de forskellige trin i en procedure, kan du bruge animationer til at vise de forskellige trin.

6. Visualiser dine grafer

Diagrammer, diagrammer eller tabeller kan næppe kaldes attraktive, og de gør normalt at dit publikum blegner og ser sig om efter nærmeste udgang, så snart du viser dem. I PowerPoint, men også i Excel og endda i Word, kan du oprette enkle diagrammer og eksportere dem senere. Tøv ikke med at udtrække de væsentlige oplysninger fra en kompliceret tabel for at gøre det til en forenklet version, på denne måde er du mere sikker på resultatet.

7. Forklar dit lysbilledshow

Du har taget en hel række fotos eller billeder eller tekst fra nettet og rettet dem mod dit lysbillede. Og det ser stadig ikke pænt ud. Dette skyldes, at du kan se, at fotos kommer fra forskellige kilder, og at der ikke er nogen rød tråd, der løber gennem dine lysbilleder. Gør din præsentation enkel og præsentabel. Brug de samme farver, der er nemme for øjet, stilarter og figurer på hvert dias. På denne måde viser din historie også en stærk ensartethed, som igen viser en stærk soliditet for dig og dit projekt.