Generelt ønsker vi alle stabilitet i livet, og det gælder ikke kun job eller boliger, men også vores fritid. Det er derfor, vi ønsker at overvinde problemer, enten ved at diskutere med hinanden eller konsultere en professionel åndelig vejledere. Dette kan støtte vores mentale balance såvel som vores personlige relationer.

Dette behov for stabilitet omfatter også vores computere. Vores personlige computere har været en integreret del af vores husstande i mange år nu og ikke kun til arbejde, men også til underholdning. Det betyder, at vores pc vil give nogle gode fritidsfornøjelser, når du er hjemme og slapper af. Men selvfølgelig, da vi lever i en verden med hurtige teknologiske fremskridt og forbedringer, betyder det, at din computer snart kan blive forældet. Dette betyder naturligvis ikke, at den vil blive ubrugelig, men den vil kæmpe for at følge med nye programmer og applikationer. Der vil være brug for f.eks. nye drivere og bedre/stærkere teknologi til at klare videoer med højere opløsning, større hukommelse til at gemme mere information, stærkere processor til at behandle flere data hurtigere. Det betyder, at du en gang imellem vil opgradere din pc. 

Nogle gange, især med hensyn til internettet, er der nogle ting, du kan gøre for at aflaste din pc fra hårdt arbejde og måske endda spare noget plads på din harddisk. Du vil hurtigt opdage at den trænger til aflastning ved at den har en langsom generel ydeevne og har dårlig billedkvalitet. Hvis dårlig ydeevne skyldes en dårlig processor eller et for lavt  bootdrev-status, er der nogle måder, hvor du gratis og effektivt kan forbedre pc’ens ydeevne, der involverer rydning af uønsket software og/eller filer.

Er der nogen programmer, som du ikke har brugt i lang tid eller slet ikke mere bruger? Så skal du seriøst overveje at smide disse væk, især da det i dag er mere og mere let at geninstallere noget tabt. Så gå til dit kontrolpanel og smid det unødvendige væk. Ryd også unødvendige filer fra drevene ved hjælp af Windows Diskoprydning. Du rydder din harddisk via Indstillinger, Kontrolpanel, Administrative værktøjer og derefter Diskoprydning. Slet unødvendige programfiler og systemfiler (f.eks. tidligere windows-installationer) med den samme metode eller endda manuelt, hvis du er sikker på, hvilke filer som skal fjernes.

Det er også godt at dyrke gode vedligeholdelses-vaner ved at afstøve din pc nu og da, samt lukke den helt, når du ikke bruger den, i stedet for at lade den blive i dvaletilstand hele tiden.

Normalt er pc-opgradering mest forbundet med gaming-pc’er, da de kræver mere kraft og fleksibilitet for at være kompatible med de forskellige spil, der udgives, samt at de konstant skal kunne streame via nettet og opfylde de skiftende tekniske krav (mere FPS (frames per second), bedre grafik og mere data at analysere). Men selvom du bruger de mest ”venlige” og sædvanlige programmer på den samme computer i årevis uden at opgradere, vil du efterhånden se det samme problem, da alle internet-apps og programmer bliver mere avancerede og derfor kræver opgraderet software og hardware for at køres.

Gudskelov er ekstra RAM ikke dyrt længere. Mere hukommelse via opgradering af RAM er en simpel og let pc-opgradering, som du selv kan foretage. Det giver bedre ydelse øjeblikkelig til næsten alle langsomtkørende pc’er, herunder mange bærbare computere. Hvor meget skal du have? Det afhænger af hvordan du bruger din pc. Hvis du kun vil se film eller køre simple applikationer som Microsoft office, er 2 GB RAM nok. Men hvis du skal udføre flere opgaver på samme tid og arbejde med tunge programmer, skal du overveje at købe en 4 GB eller endda 8 GB RAM-hukommelse. Dette er helt nødvendigt, hvis du er en gamer.

I dag har mange bærbare computere opgraderet HDD til SSD. Ved at gøre dette vil du opleve hurtig opstartstid og kørehastighed, da SSD giver lige præcis hurtigere kørehastighed og bedre ydeevne end HDD. Det er den hurtigste mulighed for at forbedre computerens ydeevne. SSD bruger flash-hukommelse i stedet for en roterende disk og er meget hurtigere end en typisk harddisk. Dette kan let lade sig gøre ved at bruge et program som Partition Wizard, der giver dig mulighed for at overføre din systemdisk til en ny SSD.

Opgrader dit grafikkort, hvis du er en hengiven gamer eller hvis du bruger programmer til grafisk design. For spillere er det kendt, at hvis din billedhastighed er under 60 FPS i forskellige spil (billeder pr. sekund, mange brugere har det som udgangspunkt) skal du opgradere din GPU. Hvis du anvender integreret grafik, skal du opgradere til et særligt kort for velegnet grafikydelse. Du vil se en øjeblikkelig forbedring. Men hvis du ikke spiller på din pc eller bruger programmer til grafisk arbejde, så er det sandsynligvis ikke nødvendigt at installere et nyt grafikkort overhovedet. Og i de moderne systemer er den integrerede grafik god nok til de fleste brugere (hvis der ikke er behov for komplekse programmer). Du kan lave en del Photoshop-arbejde eller se 4K-video. Så hvis du ikke er en gamer, 3D-designer eller 3D-animator behøver du ikke at opgradere dit grafikkort for at få bedre ydeevne.

Generelt er disse ting de vigtigste til at opgradere, hvis du vil have bedre ydeevne. Og husk at pc-opgraderinger afhænger af din nuværende komponent-konfiguration, ikke kun hvad du bruger pc’en til.